top of page
Søg
  • JE

DrugRebels: Roadshow om narko og selvværdOfte tror vi, at vi er helt alene om mange af de ting, vi i hverdagen går og slås med. I en verden, der konstant præsenterer os for glansbilleder af det gode liv, oplever vi, det er os, den er gal med, når vores liv ikke er så perfekt, som det er i serier, på Youtube eller Instagram. Det kan udløse skam og lavt selvværd, som efterhånden kan komme til at stå i vejen for, hvad der virkelig giver livet værdi, så vi i stedet søger genveje med hurtifge fiks af lykke og social anerkendelse vha. alkohol og stoffer.


Det var bl.a. denne tematik, der stod på dagsordenen, da Duborg-Skolen den 7.6. havde besøg af Camille og Julius fra foreningen DrugRebels, og deres oplæg var et fantastisk roadshow med elementer af både stand up og Lægens Bord, blandet op med stærke indblik i teenageres sjæleliv samt fakta om stoffer.


Julius åbnede op omkring sin egen usikkerhed og sårbarhed som teenager og som voksen, så publikum fik lejlighed til at spejle sig i hans tanker og erfaringer og reflektere over deres egen tilværelse. Han satte ord på, hvad mange unge føler, og gjorde dermed samtidig op med den misforståelse, som alt for mange går med i sårbare øjeblikke: at det kun er dem, der er noget galt med, og at de burde skamme sig over det.


Det var befriende at aftabuisere emnet personlig usikkerhed på en ikke-akavet måde, og Julius' private historie om et misbrug af alkohol og stoffer gjorde derfor et stærkt indtryk. Samtidig oplyste Camille med sin lægefaglige indsigt om de konsekvenser, den slags har på krop og psyke, og klædte dermed eleverne rigtig godt på til selv at tage stilling i forbindelse med de valg, livet som ung stiller en over for.


Vi siger tak for et fedt oplæg - og tak til Oberst Parkovs Mindefond for økonomisk støtte!


コメント


bottom of page