top of page
Søg
  • JE

Til kamp mod seksuel udnyttelse - støt OD 3/11!


De færreste sydslesvigere har været en tur forbi Etiopien, landet ved Den Blå Nil på Afrikas Horn. Alligevel er landet på manges læber i Flensborg og omegn i disse dage, og det skyldes, at Operation Dagsværk har valgt Etiopien som årets projektland. Organisationen, der har organiseret velgørende elevarbejde siden 1984, støtter i år kampen for unge sexarbejderes rettigheder i landet, hvor udsatte unge ofte udsættes for overgreb og nægtes behandling i det lokale sundhedsvæsen.


Princippet for OD er det samme hvert år: Skole- og gymnasielever fra 7.-13. årgang vælger at tage et arbejde for en dag, og indtægterne doneres til projektet:

”I år går overskuddet til uddannelsen af unge, der er nødt til at arbejde som sexarbejdere i Etiopien, samt til uddannelsen af et ambassadørkorps i det etiopiske politi og sundhedsvæsen, så de unge kan modtage optimal støtte og hjælp”, forklarer Clara Carstensen fra Duborg-Skolens 12. årg.


Hun engagerer sig i skolens OD-komité og er med til at arrangere OD-dagen på Duborg-Skolen den 3.11. Ligesom generationer af Duborg-elever før hende har gjort det i snart 30 år, sætter hun og kammeraterne derfor i disse dage plakater op, deler sedler ud og finder arbejdsgivere til den helt store guldmedalje.

For Clara var der ingen tvivl om, at hun ville deltage: ”Jeg går stærkt ind for kvinderettigheder, og for mig er det en alle tiders mulighed for at gøre en forskel for nogen, der har hårdt brug for det.”


Elevernes engagement imponerer også skolens rektor, Heino Aggedam: ”Jeg møder hver dag elever og ansatte, der yder et flot stykke arbejde for skolen, men det er nu noget helt særligt med Operation Dagsværk, når så mange uegennyttigt går ud og knokler for at skabe bedre vilkår for unge andre steder i verden. Det er lige fra OD-komitéen, der forbereder arrangementet, over elever, der finder sig et job, og til forældrene, der bakker op om projektet. Det er en gejst, der er knyttet til det her sted, og det er lige fascinerende at se hvert år.”


Selvom Operation Dagsværk har fundet sted på Duborg-Skolen siden starten af 1990’erne, er det en forholdsvis ny udvikling, at projektet også vinder fodfæste andre steder i Sydslesvig, hvor det arrangeres i samarbejde med Duborg-Skolen. Det er noget, der glæder Heino Aggedam:

”Allerede sidste gang lykkedes Sild Danske Skole således med at indsamle et flot beløb, og i år er Jens Jessen-Skolen så yderligere kommet med i båden og har lagt rigtig flot fra start.”

Rektor glæder sig til det videre samarbejde og er spændt på, hvor mange penge det kan blive til, når Sydslesvig løfter i flok. Skoler, der er interesserede i at indgå i projektet i fremtiden, er meget velkomne til at kontakte Duborg-Skolen.


Foto: Daniel Dürkop

Comments


bottom of page