top of page
Søg
  • JE

Få et stykke af Duborg-Skolen med hjem - dansk design til salg 30.11.


Alle mennesker har minder, der kan udløse et helt kosmos af følelser og åbne døren på klem til en svunden fortid. Især de erindringer, der ikke kan sættes ord på, sidder i kroppen og tager os tilbage i tiden på et splitsekund: En duft, en lyd, en smag, og vi husker børnehaven, skolegården eller farmors have.


På samme måde vil mange af os, der har gået på Duborg-Skolen i de seneste årtier, have et minde boende i rygge og bagdele, om hvordan det var at sidde i kantinen et dejligt, langt spisefrikvarter lidt over kl. 11: omkring de runde borde, omgivet af klassekammerater, venner og kærester, med bagdelen mageligt plantet i de orange "Myren"-stole. Den lette fjedren i ryglænet, hoppende skrab af gummidupper hen over flisegulvet, metalliske smæld, når stolebenene bankede ind i hinanden under bordet. Læg dertil smagen af Capri Sun, æggemadder og kvarte liter sødmælk, og du har ingredienserne til et stk. ubekymret skolehverdag på Duborg Banke en gang når som helst i løbet af de sidste 40 år.

Tiderne skifter, og efter ombygningen er kantinen og fællesarealet blevet udstyret med nye sæt funktionelle og lækre møbler. Vi skal af med de gamle, så du har nu lejlighed til at købe dit helt eget sæt af de gamle Duborg-møbler at forkæle din bagdel med til hjemmebrug. Du kan således gøre et røverkøb og få et sæt ægte Arne Jacobsen-stole (model "Myren", produceret hos Fritz Hansen) i orange speciallakering (fås ikke andre steder!), Børge Mogensen-stole (model 3236) samt de blå konferencestole og -borde, som mange husker fra lærerværelset.


Det er dansk design med masser af Duborg-historie i sig - møblerne er blevet brugt i årtier og har oparbejdet en patina, der vidner om generationer af Duborg-elevers glade gang på stedet. Tag dem i brug, som de er, eller gør det til et hyggeligt DIY-projekt at shine dem op.


Kom til adventsfesten den 30.11. kl. 17-19.30, og gør et kup - pengene fra salget går til renoveringen af den røde plads, så den igen kan blive et åndehul af motion og frisk luft for vores elever i frikvarter og fritimer.


Kommentare


bottom of page