top of page
Søg
  • JE

Greb ud efter regnbuen - Pride på Duborg-SkolenI sidste uge nåede to chokerende overfald de tyske nyhedsmedier. I Münster blev en 25-årig mand slået ned ved markeringen af Christopher Street Day, mens en 57-årig kvinde blev overfaldet af en gruppe unge i en letbane i Bremen. Den 25-årige lå først i koma i seks dage og døde siden af sine kvæstelser. Ingen af de to havde gjort noget som helst for at provokere voldsmændene - de blev simpelthen valgt ud som ofre, fordi de var LGBT+-personer.


På samme vis udsættes LGBT+-mennesker i både Danmark og Tyskland for had og latterliggørelse hver eneste dag, og mange så stadig helst, at de bare gjorde sig usynlige og fyldte så lidt som muligt i samfundet.

Pride-bevægelsen gør op med denne tænkning. Ideen er, at alle mennesker skal have lov til at være o.k. med den måde, de er på - ja, ligefrem at være stolte af det. I den forbindelse er synlighed essentiel for at flytte grænserne for, hvad der er "normalt" i et samfund, så vi i sidste ende udrydder hadet mod mennesker, hvis eneste forbrydelse det er at adskille sig fra flertallet i samfundet.

Med dette mål for øje har Duborg-Skolens elevråd startet et flot initiativ, der omfatter alle klasser i 7.-13. årgang. Disse får besøg af jævnaldrende kammerater, som oplyser om pride og diskuterer centrale problemstillinger med klassen, samtidig med, at der laves farvestrålende plakater til den store regnbue-medalje.

I den forbindelse var det stærkt at opleve den åbenhed, der herskede blandt eleverne. Der blev spurgt nysgerrigt ind til de forskellige begreber, og det blev tydeligt, at der var en stor parathed til at give plads til anderledesheden samt til at se det smukke i den mangfoldighed, der omgiver os. Alt i alt gjorde det det klart, at homofobi og LGBT+-fjendtlighed ikke har nogen plads her på Duborg-Skolen - og det er da om noget en ting, man kan føle stolthed over.Comentários


bottom of page