top of page
Søg
  • JE

Højtidelighed med knald på: Dimission for 9., 10. og 13. årg.Der er noget ved begyndelser og afslutninger, der fascinerer os mennesker. De virker dragende, fordi de skaber en ramme omkring begivenheder, hvorved disse bliver til fortællinger, som vi kan forstå. De store begivenheder i livet er formuleret som overgange, og det er fascinerende at erfare det sus, der opstår i mødet med den definitive oplevelse.


Det sus var det os på skolen forundt at opleve to gange i de sidste par dage, da først skolens studenter og siden 9. og 10. klasse dimitteredes fra stedet ved to festlige arrangementer.

Fredag den 24.6. var det først studenternes tur, der efter en faneindmarch bænkedes på rad og række i boldspilsalen. Bag huerne kunne skimtes de snøftende forældre, på talerstolen rektor Heino Aggedam, der på vittig og kærlig vis gjorde status over tre års skolegang, som han som nystartet på skolen havde fået lov til at følge helt fra starten i 11. årg., inkl. coronanedlukninger, online-undervisning og andre overraskelser, som blev klaret hen ad vejen. Derefter var det tid til udleveringen af det eksamensbevis, der hører sammen med huen, og særligt dygtige/flittige/sociale elever blev hædret med legater. Indimellem underholdt 13b's musikhold med et par stærke numre, og på elevrådets vegne takkede Niklas Bang den afgående elevrådsformand Konstantin Jockel med en flot tale for dennes ekstraordinære indsats på skolen i de forgangne tre år. Efter et lille glas og et fællesbillede gik studenterne hver til sit med deres familier, og der venter en uges udskejelser mere, før festlighederne kulminerer med studenterballet 2.7.


Ikke mindre festligt forløb dimissionen for 9.-10. klasse den 27.6. Også her var alle spændt op i deres fineste skrud, og boldspilsalen var fyldt med stolte familiemedlemmer, der ville festligholde deres barns afslutning af 9./10. klasse - for nogle en mellemstation til en uddannelse i den virkelige verden, for andre en overgang til Duborg-Skolens gymnasieafdeling i 11. årg.

Arrangementet var både festligt og højtideligt og understregede den lækre energi, Duborg-Skolens fællesskoleafdeling har at byde på: Der var søde og sjove taler, der var spil og sang, og der var kærlige, individuelle diplomer til hver enkelt elev, udstedt for egenskaber som "er god til at hjælpe andre" og "har den skønneste humor". Et highlight var skolens projektband med Christian Termansen, der gav flere numre, med Jannie Zerbster og Isabelle Barkholz som frontvokaler, der lagde en så imponerende lyd og udstråling for dagen, at Skoleforeningen som arbejdsgiver må frygte den dag, der måtte komme en talentspejder forbi.

Efter en hilsen fra Samarbejdsrådet ved Henrik Kristensen fulgte uddelingen af eksamensbeviser, og også den dag var der gaver og legater til særligt engagerede elever.

Efter en sidste fællessang bød aftenen dernæst på et lille glas og mulighed for at sige farvel - og måske på gensyn - efter 3 hhv. 4 dejlige år i Duborg-Skolens fællesskoleafdeling.Comentarios


bottom of page