top of page
Søg
  • JE

På stikkerne for fredenDuborg-Skolens elevambassadører var ude for at spise kilometer ved årets Oversø-march den 5. februar. Sammen med bl.a. rektor Heino Aggedam samt repræsentanter for grænselandets mindre- og flertalsbefolkninger gik de turen fra Flensborg til højderne ved Sankelmark Sø, hvor den danske bagtrop stoppede de østrigske husarer for at sikre tilbagetoget fra Danevirke til Dybbølstillingen 5. februar 1864.

Slaget blev særdeles blodigt, og efterfølgende drog borgere fra Flensborg ud for at tage sig af de sårede og begrave de døde. Det skete uden hensyntagen til soldaternes nationalitet, og det er i denne ånd, at marchen afholdes hvert år for at mindes de mørke tider fra før vi fandt hinanden på tværs af nationale skel.

I dag er det ikke kun mange familier i grænselandet, der i al harmoni rummer to eller flere nationaliteter, men også mange af os, der bor i området, som i en eller anden grad føler sig knyttet til flere kulturer på samme tid.

Der ligger en skønhed i anerkendelsen heraf, og det var også i denne ånd, at Duborg-Skolens repræsentanter, Linea Liedtke og Niklas Bang, holdt deres tale ved mindesmærket ved Sankelmark Sø.

Comments


bottom of page