top of page
Søg
  • JE

Så blev det alligevel en kongelig dag2020 var et stort jubilæumsår i Sydslesvig. Her var det 100 år siden, at grænsen blev flyttet, og det danske mindretal i Sydslesvig blev født. Men også for Duborg-Skolen var det et betydningsfuldt år, for det var i 1920, at skolen startede op som privatskole for byens danske børn.

Uheldigvis følger verdensomspændende pandemier tilsyneladende ligeledes en rytme på ca. 100 år, og derfor måtte vi i 2020 nøjes med at holde jubilæum for den spanske syge, der på sin vis gik igen i form af corona. Vi nåede at holde en fantastisk emneuge, men et kongeligt besøg, som det egentligt havde været planlagt, måtte vi aflyse i første omgang.

Det blev så indhentet den 17. maj, da prinsesse Benedikte gæstede skolen med et forsinket tillykke, og det blev en stor dag for alle. Fra børnehavebørnene, der iført kroner og flag tog imod i skolegården, over deres pædagog Anne Marie, der som tidligere Duborg-student strålede lige så meget som børnene over at være til stede, til skolens elever, der oplevede et stemningsfuldt arrangement, der både var højtideligt, men også stærkt underholdende, ikke mindst på grund af musikalske optrædener og en overraskelse, som skolens ledelse havde forberedt, men havde holdt kortene tæt ind på kroppen om: Mentalist Karsten Sørensen, der optrådte med et fascinerende trylleshow og vakte stor jubel blandt publikum.

Prinsessen fik også en rundvisning på skolen og hilste på elever, medarbejdere og repræsentanter for de forskellige organisationer, før hun tog videre på rundrejse i Sydslesvig, bl.a. til vadehavsøen Sild.

Se TV Syds dækning af begivenheden inkl. et portræt af skolen her (ved minut 8:30).

(Foto: Flensborg Avis)

Comments


bottom of page