top of page
Søg
  • JE

Se, hvad vi kan sammen! Duborg hjælper Sierra Leone


Selvom vi alle sammen kan have det hårdt indimellem og slås med det ene og det andet i hverdagen, så blegner de fleste af vores problemer i sammenligning med det liv, mange helt unge piger lever i Sierra Leone, hvor de må klare sig alene på gaden, uden skolegang og med prostitution som eneste levevej, altid i fare for at blive udsat for overgreb eller blive smittet med HIV.

Heldigvis findes der mennesker lokalt, der prøver at give disse piger en chance for at bryde den onde cirkel, de befinder sig i, og heldigvis har vi på Duborg-Skolen fantastiske mennesker som Cheyenne og Mia, der har viljen og evnerne til at rejse penge til formålet. Og ja, heldigvis har vi masser af elever, forældre og kolleger, der ligeledes ville engagere sig i sagen, og som derfor har viet undervisningstid samt en arbejdsdag for at tjene penge til organisationen PinkPower for at hjælpe pigerne ud af prostitution og betale deres skolegang.


Eleverne har således i engelsk-undervisningen etableret kontakter til Sierra Leone, bl.a. i form af en direkte videokonference med piger fra projektet, vi har haft besøg af den danske koordinator Erik Rasmussen, der fortalte om sine oplevelser i Sierra Leone til en morgensamling, Mia og Cheyenne har gjort opmærksom på projektet med en kunstinstallation i glasgangen samt introduceret projektet i ALLE (!) klasser, og til syvende og sidst har hundredvis af elever fra 7.-13. årgang taget et arbejde for en dag for at tjene penge til projektet - ofte støttet af forældre og bedsteforældre, der agerede arbejdsgivere.Samlet set førte det til, at vi kunne rejse over 5.500 euro sammen - et flot beløb, der kommer til at redde liv i Sierra Leone, og som sikrer skolegangen for et antal piger et pænt stykke tid ud i fremtiden.


Tusind tak for opbakningen - og husk at overføre, hvis I skulle have glemt det :)
Kommentarer


bottom of page