top of page
Søg
  • JE

Forfatter med en mission på besøgI forbindelse med litteraturfestivalen Ord fra Nord lykkedes det i år at få den grønlandske forfatter Niviaq Korneliussen til skolen. Korneliussen, der er aktuel med sin grumme, men yderst velskrevne roman Blomsterdalen, mødte her et veloplagt publikum i form af fem klasser fra 11., 12. og 13. årgang, der havde beskæftiget sig med hendes værker. Disse kredser tematisk om emner, som mange (ikke kun) unge læsere kan spejle sig i: Angsten for ikke at slå til, længslen efter at "være rigtig" samt, måske særligt relevant for os i Sydslesvig, mødet mellem rigsdansk og lokal kultur og identitet.

Et hovedemne i Korneliussens seneste roman er selvmord, og bogen er ifølge forfatteren et direkte led i kampen mod den regulære selvmordsepidemi, der har ramt dele af det grønlandske samfund i efterhånden flere årtier. Forfatteren havde godt fat i sit unge publikum, og både under og efter arrangementet var der plads til spørgsmål om alt muligt fra fortælleteknik til LGBT+-litteratur. En fin oplevelse!

Blomsterdalen kan lånes på Dansk Centralbibliotek eller læses gratis som e-bog i appen eReolen, hvis man har et lånerkort fra biblioteket.

Comentários


bottom of page