top of page
Søg
  • JE

Sørme så: Luciakor kaster glans over SydslesvigEn gang, da mennesket endnu var fanget i en sump af uvidenhed og overtro, var traditioner noget, der holdt folk fanget. Det var snærende bånd, der uden særlig begrundelse fastholdt mennesker der, hvor de var, og bestemte, hvad den enkelte måtte tænke, føle, gøre - for sådan har vi altid gjort.


I dag frigør vi os i stigende grad fra traditionens begrænsninger, såfremt disse mangler en indlysende mening, mens andre bibeholdes og måske ligefrem vokser i værdi, fordi de er med til at markere faste holdepunkter i en tilværelse, der snurrer stadigt hurtigere rundt om sig selv.


En af de traditioner, vi ikke vil undvære, er Duborg-Skolens lyspiger, for den udgør netop et anker i december måned, hvor vi kan falde ned og nyde en ting, der er, som den altid har været. Hos lyspigerne møder den smukke fremtræden det, øret kan lide, og så gør det heller ikke noget, at der som regel lugter lidt af gløgg og æbleskiver i baggrunden de steder, hvor optræderne finder sted.

Og der er bud efter lyspigerne! Allerede midt i efteråret er forberedelserne gået i gang, og i december rejser flokken så Sydslesvig rundt med deres optræden - til glæde for de mange, der nyder at få gåsehud og juleudslet og komme helt på øjenhøjde med verden igen.


Se mere om Duborg-Skolens lyspiger her: www.lyspigerne.dk - og glædelig jul!


Comments


bottom of page